ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: Ας μιλήσουμε για τα σχολεία και το Μουσείο-Αρχαιολογικό χώρο Δελφών

Το τελευταίο διάστημα, και ενώ μέσα από υπερπροσπάθειες της κυβέρνησης για πρώτη φορά ανοίγεται ένας δρόμος αισιοδοξίας μετά από 8 χρόνια σκληρών και άδικων οικονομικών μέτρων, οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που έφεραν την χώρα και το λαό στο έσχατο σημείο προσπαθούν να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο την πορεία ανόρθωσης.

Την ίδια ώρα που το φαύλο καθεστώς των οφ σορ (πχ Μητσοτάκης –Μαρέβα), οι μίζες της ζήμενς, των ολυμπιακών αγώνων, του ποδοσφαίρου, των εξοπλισμών επιτέλους για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οδεύουν προς τη δικαιοσύνη.
Την ίδια ώρα, οι ντόπιοι καλοθελητές πολιτικοί και οι ακόλουθοί τους στηριζόμενοι σε έναν διοικητικό μηχανισμό, δικής τους κοπής και εν πολλοίς επιρροής, εκμεταλλευόμενοι την ελάχιστη αντοχή των πολιτών, παίζουν με τις αγωνίες τους σχετικά με γεγονότα που παλεύονται και διεκδικούνται με κάθε δυνατό τρόπο από τον βουλευτή του νομού Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και τον ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…

Φέτος για πρώτη φορά βιβλία, υλικοτεχνική υποδομή και καθηγητές σε τέτοια πληρότητα κάλυψαν ΟΛΑ τα σχολεία της περιοχής. Πρόβλημα δημιουργήθηκε από την δογματική εφαρμογή από την διοίκηση, του νόμου (της προηγούμενης κυβέρνησης) σχετικού με τα ολιγομελή τμήματα σε 3 λύκεια.
Άραγε όσοι κραύγαζαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα σχολεία της Φωκίδας» δεν γνώριζαν ότι στο Λιδωρίκι, στην Ερατεινή, στη Γραβιά, στο Ευπάλιο, στη Δεσφίνα, στο Γαλαξίδι εγκρίθηκαν στο Λύκειο ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού με 5, 4, 3 ακόμη και με 2 μαθητές;

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου όσο και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αναλάβαμε το έργο επανάταξης της απόφασης με κάθε τρόπο και μέσο πίεσης. Χωρίς φωνές και φανφάρες, με μεθοδικότητα και ενώ κάποιοι καλοθελητές διαμαρτύρονταν ότι παιδεία, υγεία, ασφάλεια (συνθήματα αντιγραμμένα από το Μητσοτακικό οπλοστάσιο) καταρρέουν!!!
Οι προσπάθειες μας αυτές φυσικά θα συνεχιστούν σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης του νομού μας για να μην υπάρχουν πια δυσάρεστες εκπλήξεις και να θωρακιστεί με κάθε τρόπο η παιδεία στο νομό.

Ας το καταλάβουν όλοι.
Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος που οι πολιτικές των πρώην «κατάφεραν» σε 10 χρόνια να μειωθεί ο πληθυσμός του νομού κατά 10.000 άτομα και οι ηλικίες των άνω των 65 να είναι κυρίαρχες. Ούτε ανατάσσεται εν μέσω μνημονίων η κατάσταση σε 2 χρόνια.
Δεν επαναπαυόμαστε. Προβληματιζόμαστε, ανησυχούμε, προσπαθούμε να συνταιριάξουμε το εφικτό, το ρεαλιστικό με το όραμα μιας κοινωνικής αλλαγής που ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη.

ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Θέμα πιασάρικο για εκμετάλλευση από όλους εκείνους που τόσα χρόνια δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν για την δόλια καταπάτηση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από συμφέροντα με τα οποία είναι κολλητοί. Το περιτύλιξαν κατάλληλα με τα αποτυχημένα ψηφοδέλτια της ΝΔ και νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος να σταθούν να φωνάξουν Από τους Δελφούς στη Βουλή!!!.

Φυσικά και δεν μπορεί το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος να είναι κλειστά ούτε για μία μέρα! Όμως το σχετικό για την πρόσληψη των εκτάκτων φυλάκων έγγραφο έχει υπογραφεί από την αρμόδια υπουργό (Γεροβασίλη) ενώ για τις ελάχιστες Τρίτες μέχρι την πρόσληψη τους έχει δοθεί προσωρινή λύση μετά από επίμονες προσπάθειες του Βουλευτή και ομάδας εργασίας που ασχολείται με παρόμοια ζητήματα.

Ο βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας αποδεικνύουμε ότι όταν από δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής, μέσα σε ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, δημιουργούνται προβλήματα στο νομό μας μπορούμε να κινηθούμε άμεσα και σε συνεργασία με τους φορείς, ώστε να δοθεί είτε μερική λύση (όπως στην περίπτωση των σχολείων) είτε προσωρινή λύση (όπως στην περίπτωση του Μουσείου–Αρχαιολογικού χώρου Δελφών).

Κλείνουμε με τα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την χθεσινή ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ας είμαστε ειλικρινείς, μεταξύ μας. Και με τον ελληνικό λαό, που τα έργα των προηγούμενων τον έχουν κάνει δικαιολογημένα δύσπιστο για τα λόγια όλων. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Έχουμε ακόμα μάχες να δώσουμε πολλές. Και παγίδες κρυφές και φανερές να αποφύγουμε. Δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα, ούτε την πολυτέλεια, να επαναπαυτούμε, και να εφησυχάσουμε. Υπάρχουν ακόμα στην κοινωνία σημαντικές ανοιχτές πληγές που άφησε η κρίση, αλλά και οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο κόσμος που εμείς εκπροσωπούμε, ο κόσμος του μόχθου, της δημιουργίας και της δουλειάς σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος. Το βάρος μιας μακράς περιόδου οικονομικής ερήμωσης για τον τόπο. Η κοινωνία πιέζεται.
‘Όμως η Ελλάδα δεν είναι πια τοπίο στην ομίχλη. Το τοπίο καθαρίζει. Ο δρόμος είναι επιτέλους ορατός από όλους. Η διέξοδος έχει γίνει πιο κοντινή και πιο ρεαλιστική από ποτέ.»

9/11/2017

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ