Συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων σε Γαλαξίδι και Δελφούς

Συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας  Ηλίας Κωστοπαναγιώτου το Σάββατο 18 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

Στο κοινοτικό γραφείο του Γαλαξιδίου, με πρόσκληση από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωστοπαναγιώτου έγινε συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Γαλαξιδίου Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου με την παρουσία του αντιδημάρχου κ. Θανάση Τσονάκα, της κ. Φωτεινής Λίτσα-Βώττα και του κ. Σάββα Μαρκεζίνη, τοπικών συμβούλων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι κοινές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους φορείς και τον βουλευτή ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων στο Γαλαξίδι. Επίσης ο βουλευτής κ. Κωστοπαναγιώτου  έκανε αναφορά στις ενέργειες σχετικά με την κατασκευή και ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Γαλαξίδι.

Το απόγευμα στο κοινοτικό γραφείο Δελφών με πρόσκληση από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωστοπαναγιώτου έγινε συνάντηση με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων των Δελφών. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Ξενοδόχων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών, του Συλλόγου Δελφικός Κύκλος, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δελφών, του Χορευτικού Ομίλου Δελφών με την παρουσία του αντιδημάρχου κ. Αναγνωστόπουλου, του προέδρου της ΤΚ Δελφών, κ. Σακελλαρίου και της κ. Κρ. Κώνστα.

Το θέμα το οποίο κυριάρχησε ήταν η εξασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας του Μουσείου Δελφών. Ο βουλευτής ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του που είχαν σαν αποτέλεσμα την λειτουργία του Μουσείου-Αρχαιολογικού χώρου και την Τρίτη, ενώ παράλληλα επισπεύστηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων. Ήδη ανακοινώθηκε η πρόσληψη 15 αρχαιοφυλάκων και 2 καθαριστών/στριών για το Μουσείο Δελφών με σύμβαση διάρκειας  5  μηνών. Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις υποδομές της περιοχής.

Κοινή διαπίστωση και από τις δύο συναντήσεις είναι ότι η ειλικρινής συνεργασία με σοβαρότητα και ευθύνη, παραμερίζοντας τις σκοπιμότητες, θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.