Εγκρίθηκε από τον Αλέξη Χαρίτση το έργο «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Ιτέας»

Δελτίο Τύπου

13/2/2018

Εγκρίθηκε από τον Αλέξη Χαρίτση, αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης το ποσό των 896.000 ευρώ για το έργο «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Ιτέας»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων για τη δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών» του προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Ανάμεσα στις 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία επιλέχθηκε (70η στην κατάταξη) το έργο «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Ιτέας» και χρηματοδοτείται με 896.000 ευρώ.

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων, με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Πρόσφατα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. ευρώ.

Με την αύξηση αυτή, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 88,6 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων, οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΗΛΙΑΣ