Δήλωση Υπ. Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου μετά τη συνάντηση με τον βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Το Σάββατο 7/7 στους Δελφούς με πρωτοβουλία του βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου δήλωσε:

«Είχα μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση με τον βουλευτή μας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συζητήσαμε τα προβλήματα και τις βελτιώσεις που μπορούμε να κάνουμε στα σχολεία μας στη Φωκίδα με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους.

Ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με το σχέδιο αναβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης που ξεδιπλώνει η Κυβέρνηση μας.

Εξήγησα ότι το σχέδιο που είναι σε διαβούλευση είναι το σχέδιο μιας ομάδας εργασίας που αποτελείται από ακαδημαϊκούς, και η οποία, σε συνδυασμό με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, προτείνει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική για την Ανώτατη Εκπαίδευση στη Στερεά και στη Θεσσαλία.

Θα πρέπει να γίνει μία ψύχραιμη ανασκόπηση των προτάσεων με ακαδημαϊκά κριτήρια, να διατυπωθούν οι βελτιώσεις και αντιρρήσεις και στη συνέχεια οι προτάσεις να έρθουν στο Υπουργείο ώστε να πάρουμε εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα συνεκτιμούν τις τοπικές ανάγκες και συνθήκες. Όπως αποδείξαμε και στις περιπτώσεις των Ιονίων νήσων αλλά και της Ηπείρου, λύσεις βρίσκονται μέσα από συζητήσεις και συνθέσεις.

Ως προς την Άμφισσα, θα εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο αναβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, συνυπολογίζοντας την τοπική κοινωνία, τις ανάγκες και δυνατότητές της και θα επιλεγούν εκείνες που θα είναι προωθητικές και στα θέματα ανάπτυξης της περιοχής.»