337.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Ιτέας

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση-Εξοικονόμηση ενέργειας» για το Ανοικτό Κολυμβητήριο Ιτέας (ποσό 337.000 ευρώ με βάση την μελέτη που υπέβαλε ο Δ. Δελφών) από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Συνολικά εγκρίθηκαν 58 αντίστοιχα έργα προϋπολογισμού 60 εκ ευρώ.

Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση του κόστους λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Ιτέας, το οποίο εκτός από τους αθλητές και τους συλλόγους της Ιτέας φιλοξενεί μικρούς μαθητές Δημοτικού από Άμφισσα, Δεσφίνα, Κίρρα, Ιτέα που παίρνουν μέρος στο εξαιρετικά πετυχημένο «Πρόγραμμα Κολύμβησης για μαθητές Δημοτικού». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται απευθείας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά την επιτυχία και ανταπόκριση που έχει, σχεδιάζεται να επεκταθεί.

Συνεχίζεται λοιπόν με διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Φωκίδας, μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινού με πρόσκληση του Βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου αλλά και αργότερα του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά 1) την χρηματοδότηση που ήδη έχει γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για αθλητικά έργα στο νομό ποσού 291.000 ευρώ και 2) την ανοικτή πρόσκληση προς τους Δήμους του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που αφορά κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων μέχρι ποσό 600.000 και δύο υποέργα ανά Δήμο.

Σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλές παρεμβάσεις σε αθλητικά έργα στη Φωκίδα με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Όμως η αρχή έχει γίνει. Χωρίς αλόγιστες δαπάνες, με στόχο το ένα ευρώ που δαπανάται να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οφέλη για τους νέους-νέες (και όχι μόνο) της Φωκίδας.

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Βουλευτής Φωκίδας
23/4/2019