Εγκαταστάθηκε ο νέος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Άμφισσας

dav

Το Σάββατο 4/5 ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου επισκέφθηκε το νοσοκομείο Άμφισσας και ζήτησε να ενημερωθεί από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, ακτινολόγο κ. Βασ. Παναρίτη για την πορεία εγκατάστασης του νέου υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου 16 τομών. Παράλληλα ο Ηλ. Κωστοπαναγιώτου συνομίλησε με συναδέλφους του γιατρούς.

Το κονδύλι ύψους 300.000 ευρώ για τον νέο αξονικό τομογράφο δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) το Νοέμβριο 2017.

Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, ακτινολόγος κ. Βασ. Παναρίτης, ο αξονικός τομογράφος εγκαταστάθηκε αφού έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στο χώρο σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές (θωράκιση ακτινοβολίας του χώρου, καθώς και ανακαίνιση των κύριων και βοηθητικών χώρων). Τώρα θα ακολουθήσουν οι τεχνικές δοκιμές σύμφωνα με τις προδιαγραφές πριν τεθεί σε λειτουργία.

Ο νέος αξονικός τομογράφος 16 τομών θα αναβαθμίσει επιστημονικά το Νοσοκομείο Άμφισσας, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους της Φωκίδας.

7/5/2019
Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Βουλευτής Φωκίδας