ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-6-19: Πρωτοδικείο

Επίσκεψη υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Γκιούλου, Κωστοπαναγιώτου, Τσαμαντάνη στο Πρωτοδικείο Άμφισσας.

 

Την Πέμπτη 27/6 ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου και οι συνυποψήφιοί του Γεωργία Γκιούλου και Χρήστος Τσαμαντάνης , συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Άμφισσας, στο χώρο του Πρωτοδικείου.

Έγινε ενημέρωση σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο των δικαστηρίων στη διάρκεια της τετραετίας.  Σημαντικότερα αυτών:

Η  κάλυψη κενών οργανικών θέσεων (304 επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998, 590 θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ), από τους οποίους έχουν ήδη προσληφθεί οι 425, 135 Υπάλληλοι Πληροφορικής(ΠΕ και ΤΕ), μέσω της κινητικότητας 115  μόνιμοι  Δικαστικοί Υπάλληλοι, ολοκλήρωση της πρόσληψης  13 ΔΕ και 3 ΠΕ Δικαστικών Υπαλλήλων, επιλαχόντων του  διαγωνισμού του 2009).

 Συγκεκριμένα οι δικαστικές υπηρεσίες  της Φωκίδας στελεχώθηκαν με 6 δικαστικούς υπαλλήλους και βρίσκεται σε τελικό στάδιο η πρόσληψη και άλλων 2.

Ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών και συγκεκριμένα α) Ολοκληρωμένο  Σύστημα Πρακτικών Δικαστηρίων, β) Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και η  για πρώτη φορά ολοκληρωμένη εφαρμογή διαχείρισης της  εκλογικής διαδικασίας.

Τονίστηκε από όλους πόσο σημαντική ήταν η θεσμοθέτηση της εντοπιότητας για τη Φωκίδα αλλά και πως κυρίαρχο ζήτημα είναι η 1 προς 1 διαδικασία προσλήψεων , κάτι για το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ .

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη τετραετία η συνεχής αναβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών .