Στο μηχανογραφικό 2019 το τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού

Οι Πανελλήνιες τελείωσαν, οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και από σήμερα μέχρι 15/7 οι υποψήφιοι φοιτητές θα υποβάλουν το μηχανογραφικό 2019. Ανάμεσα στα τμήματα που θα επιλέξουν οι υποψήφιοι είναι το τμήμα «Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Παν/μίου στην Άμφισσα» το οποίο θα έχει 220 φοιτητές/τριες ( ΦΕΚ 1867/27-5 όπου ορίζεται ο αριθμός εισακτέων για το ακαδ. έτος 2019-2020).

Με τον νόμο 4589/2019 ιδρύθηκαν στην Άμφισσα δύο τμήματα του Γεωπονικού Παν/μίου:
τμήμα Περιφεριακής και Οικονομικής Ανάπτηξης και (μετά από παρέμβαση του βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου) το τμήμα Πολιτισμού και Αγροτικού Τουρισμού.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Κ. Μητσοτάκη καταψήφισε τη δημιουργία των Παν/κών τμημάτων και την αναπτυξιακή διέξοδο της περιοχής.

Υπήρξε η δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου ότι το τμήμα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  θα είναι στο μηχανογραφικό 2019 και οι φοιτητές/τριες τον Σεπτέμβρη θα είναι στην Άμφισσα. Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ.Αυτές οι ημέρες είναι ιστορικές για την περιοχή μας. Μια νέα σελίδα ανάπτυξης ανοίγει.

Η ίδρυση  Πανεπιστημιακών Τμημάτων υψηλού επιπέδου στο νομό μας εφόσον υποστηριχθούν από όλους, ενάντια σε όσους τα υποβλέπουν και  τα καταψήφισαν, δημιουργεί νέα δεδομένα για την περιοχή μας. Κυρίως να γίνουν ένας ισχυρός μοχλός σε κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη.