Ανησυχία για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Άμφισσα

Μας προβληματίζει και μας ανησυχεί η δήλωση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως για παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών δελτίων, με τη δικαιολογία να εξεταστεί, όπως είπε, αν υπάρχουν αδυναμίες στα νέα τμήματα σε προσωπικό ή υποδομές. Ακολούθησε η από 12/7 σχετική επιστολή του νέου υφυπουργού Παιδείας, κ Β. Διγαλάκη, προς τους πρυτάνεις των ΑΕΙ που έχουν νεοϊδρυθέντα τμήματα στις σχολές τους.

Τα παραπάνω αφορούν και το Γεωπονικό πανεπιστήμιο δυο τμήματα του οποίου με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούνται στην Άμφισσα και το ένα από αυτά (Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης – 220 φοιτητές/τριες) είναι στο μηχανογραφικό που υποβάλουν οι υποψήφιοι.

Είναι γνωστό ότι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δοθεί «προίκα» στα νέα τμήματα: μαζί με τις απαραίτητες πιστώσεις 14 θέσεις καθηγητών για το Γεωπονικό για την κάλυψη των αναγκών των νέων τμημάτων και ανάλογος αριθμός νέων θέσεων συμβασιούχων διδασκόντων.
Που αποσκοπούν όλα αυτά τη στιγμή που οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν καταθέσει τα μηχανογραφικά τους;
Το πρόσφατο παράδειγμα άμεσης κατάργησης της νέας νομικής σχολής στην Πάτρα, γίνεται πιλότος και για τις υπόλοιπες; Η αλλεργία της ΝΔ απέναντι σε κάθε τι Δημόσιο, αλλά και απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία της απελθούσας Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τη σπουδή της για την ιδιωτική εκπαίδευση και το γεγονός ότι καταψήφισε στη Βουλή τη δημιουργία των Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Άμφισσα, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο και τη λειτουργία τους.

Καλούμε τα δημοτικά συμβούλια, τους περιφερειακούς συμβούλους και τους μαζικούς φορείς του νομού να αντιδράσουμε σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί κατάργηση των Γεωπονικών τμημάτων στην Άμφισσα με τον όποιο τρόπο.
Όλοι οι πολίτες υποδέχτηκαν θετικά την έλευση του ΑΕΙ στην περιοχή μας. Η ΝΔ δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε ανατροπές που ζημιώνουν και αδικούν κατάφωρα το νόμο μας.

14/7/2019
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας