«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό», εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον Νίκο Παππά, 15 Μαΐου 2021, 12.00, Πλατεία Λιδωρικίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό»

Εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Φωκίδας

με τον Νίκο Παππά
(Βουλευτής, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ)

Σάββατο 15/5/2021, 12.00 μ., Πλατεία Λιδωρικίου

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές Συμπολίτισσες, εκπρόσωποι φορέων, ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων να έχουν δίκαιη πρόσβαση στους δημόσιούς πόρους. Αν το μονοπώλιο, ενός φυσικού πόρου όπως το νερό, που είναι απαραίτητο για τη ζωή, περιέλθει σε μία ιδιωτική εταιρεία με σκοπό το κέρδος, είναι σχεδόν αδύνατο να διασφαλιστεί η δίκαιη πρόσβαση στον πόρο. Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ότι η διαχείριση των φραγμάτων και υδραγωγείων της ΕΥΔΑΠ Παγίων θα δοθεί σε ΣΔΙΤ. Ως τώρα αυτό αποτελεί αντικείμενο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ η οποία επέβλεψε και σχεδίασε αυτά τα έργα. Πουθενά στον κόσμο, οι βασικές υποδομές ύδρευσης , όπως δίκτυα ή φράγματα, δεν είναι στα χέρια ιδιωτών και πουθενά δεν υπάρχει προσδοκία να προκύψει κερδοφορία από τη διαχείρισή τους. Ακόμα και όταν ιδιωτικοί φορείς δραστηριοποιούνται στη χρηματοδότηση, κατασκευή ή διαχείριση υποδομών ύδρευσης, η ιδιοκτησία αυτών παραμένει πλήρως στο Δημόσιο. Από την αρχαιότητα το νερό θεωρείται δημόσιο αγαθό και είναι ένας φυσικός, κοινωνικός και οικονομικός πόρος που προσλαμβάνει μία αυξημένη κοινωνική σημασία, γιατί επηρεάζει άμεσα μία σειρά παραμέτρων όπως:

Το βιοτικό επίπεδο μίας κοινωνίας, τη δημόσια υγεία και δείκτες ευημερίας, της κοινωνικής συνοχής, της ισότητας και δικαιοσύνης.

Όλες αυτές οι αρχές απορρέουν από τη βασική αρχή διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος και αυτό έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Σας προσκαλούμε

να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 και ώρα 12.00, με σκοπό να ενημερωθείτε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ομιλητής θα είναι:

Ο Βουλευτής, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  Νίκος Παππάς.

Με εκτίμηση
Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας