Ερώτηση στη Βουλή της Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φωκίδας): Επιτακτική ανάγκη στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο τους Δελφούς!

Λιβαδειά, 30 Ιουνίου 2021

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Επιτακτική ανάγκη στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο τους Δελφούς!

Κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή που συνυπογράφουν 20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ζητώντας από τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών και Ανάπτυξης να ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και να βελτιωθεί η θέση της Περιφέρειάς μας στον τουρισμό, με σχεδιασμό και αναπτυξιακές επενδύσεις.

Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην επιβίωση των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και των οικογενειακών επιχειρήσεων στην εστίαση, στο λιανικό εμπόριο, στις μεταφορές κ.α., με την παροχή μη επιστρεπτέας προκαταβολής σε όσες δεν την έλαβαν.

Επίσης, η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να στηριχτεί με έργα ανάδειξης των μνημείων και των πολιτιστικών προορισμών της Στερεάς, από την Μονή του Οσίου Λουκά, το νέο Μουσείο της Θήβας, το αρχαιολογικό πάρκο και το θέατρο του Ορχομενού, τη Χαιρώνεια,  τον αρχαιολογικό χώρο της Ερέτριας, μέχρι τους Δελφούς!

Πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι μελέτες της προστασίας του Δελφικού αρχαιολογικού χώρου από τις κατολισθήσεις, καθώς και της ενοποίησης του αρχαιολογικού περίπατου (Γυμνάσιο – Στάδιο – Κασταλία πηγή), ώστε να είναι ασφαλής και προσβάσιμος.

Παράλληλα, η απαράδεκτη καθυστέρηση της αναστήλωσης του αρχαίου Θεάτρου συμπληρώνει την εικόνα της γενικής εγκατάλειψης και απαξίωσης των σημαντικών Μνημείων, όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.

Η κυβέρνηση να ενισχύσει άμεσα τις τουριστικές επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και να σχεδιάσει ένα νέο μοντέλο πολιτιστικού τουρισμού για όλη τη χώρα!

Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1ZYAb8pxU04Lb32y8jxLdG9RWzP1gOA6x/view?usp=sharing

Γιώτα Πούλου