Αλληλεγγύη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές κτηνοτρόφους της Φωκίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φωκίδας

19/8/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επί τέσσερις (4) ημέρες ο νομός μας βρέθηκε αντιμέτωπος με την πύρινη λαίλαπα. Η φωτιά που ξεκίνησε από την Ελαία και έφτασε μέχρι την Πάνορμο και τους Άγιους Πάντες, κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.

Οι κάτοικοι των χωριών μας απεγνωσμένοι μετρούν τις πληγές τους. Πληγές που κάποιες ίσως να μην κλείσουν ποτέ, όπως στην Καλλιθέα, και κάποιες που θα κάνουν καιρό να επουλωθούν.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Φωκίδας από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των πληγέντων συνανθρώπων μας. Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε την επιτακτική ανάγκη για άμεση βοήθεια προς τους κτηνοτρόφους μας.

Σήμερα, κάνουμε πράξη την εκφρασμένη αλληλεγγύη μας. Διαθέτουμε ένα χρηματικό ποσό από το ταμείο της οργάνωσής μας, όπως επίσης, ένα ποσό διαθέτει και ο Τομέας Αλληλεγγύης του Κόμματός μας, για να αγοράσουμε ζωοτροφές και να τις δώσουμε στους πληγέντες κτηνοτρόφους μας.

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου, από 9:00 έως 10:30, στη Μανάγουλη, θα μοιραστούν 360 μπάλες τριφύλλι σε δέκα επτά (17) πληγέντες κτηνοτρόφους μας.

Ενημερώσαμε τους κτηνοτρόφους μας να έρθουν στη Μανάγουλη με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, όπου παρουσία κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής θα παραλάβουν από παραγωγούς  το τριφύλλι που αναλογεί στον καθένα (ανάλογα με τα ζώα που έχει), για να αντιμετωπίσουν την άμεση επιβίωση των ζώων τους.

Ελπίζουμε η χειρονομία αλληλεγγύης, ως ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας, να είναι μια μικρή ανακούφιση για τους κτηνοτρόφους.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας