Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

14/2/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας, με τον συντονιστή της Ν.Ε. Σάκη Τράκα και τον υπεύθυνο οργανωτικού Λάμπρο Λαμπρόπουλο, έδωσε το παρών στη συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα.

Επίσης,  παραβρέθηκαν η τομεάρχης εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μαζί με τους βουλευτές Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη, Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, Εύβοιας Μίλτο Χατζηγιαννάκη και στελέχη από το τμήμα Συνδικαλιστικού και Εργατικής Πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων, ενάντια στην εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ που οδηγεί στη μαζική απόλυσή τους. Με το κλείσιμο και εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, οδηγούνται στην ανεργία 1.088 εργαζόμενοι της επιχείρησης και 4.000 έμμεσα απασχολούμενοι. Αποτελεί έγκλημα απέναντι στους εργαζόμενους, που αποτελούν το πολύτιμο ζωντανό κεφάλαιο της ΛΑΡΚΟ, που με ιδρώτα και αίμα, 75 νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα σε 55 χρόνια, αλλά και μείωση μισθών, 25% με νομοθετική ρύθμιση, την κράτησαν ανοικτή, παραγωγική και σε λειτουργία! Έγκλημα και για την οικονομία και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, εφόσον 6 νομοί της χώρας έχουν βασικό οικονομικό αιμοδότη τη ΛΑΡΚΟ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους μέχρι και την τελική δικαίωσή τους.

Όχι στις απολύσεις. Ναι στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Ναι στη συνέχεια της παραγωγής και της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας