Τελικά, η σιωπή είναι χρυσός; Όχι πάντα

7/4/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελικά, η σιωπή είναι χρυσός; Όχι πάντα

Η ομιλία μέλους του νεοναζιστικού Τάγματος ΑΖΟΦ, η οποία μεταδόθηκε στο πλαίσιο της ομιλίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή, είναι ύβρις και πρόκληση.

Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη, σε κανένα όμως άλλο κοινοβούλιο δεν έχει μιλήσει εκπρόσωπος του νεοναζιστικού τάγματος ΑΖΟΦ. Δυστυχώς, το ότι ο λαός έβγαλε από την Ελληνική Βουλή τη ΧΑ, δεν πτόησε κάποιους στο να επαναφέρουν φασίστες και νεοναζιστές από το παράθυρο.

Την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια την φέρει τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, που για μια ακόμα φορά αντιμετώπισαν με προχειρότητα και αστοχία μια κοινοβουλευτική διαδικασία.

Μάλιστα, προκλητικά ο κύριος Μητσοτάκης μίλησε για μια ιστορική ημέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όλοι οι Έλληνες Δημοκρατικοί Πολίτες, πιστεύουν ότι πρόκειται για ημέρα ιστορικής ντροπής.

Αλήθεια, οι κύριοι της κυβέρνησης γνωρίζουν -και αν ναι, πως μπορούν να ξεχνούν- τα ολοκαυτώματα της Κάνδανου, του Διστόμου, των Καλαβρύτων, του Κομμένου και των Λιγκιάδων, της Μουσιωτίτσας, των Κεδρυλλίων, του Χορτιάτη, των Γιαννιτσών, του Μεσόβουνου, της Δράμας, του Δομένικου;

Αλήθεια, πώς μπορούν να ξεχνούν τα αιματηρά μπλόκα, τις φυλακίσεις και τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, που αποτελούν μαύρη σελίδα της νεότερης ιστορίας και αδιάψευστο μάρτυρα της κτηνώδους βίας που χρησιμοποίησαν οι ναζιστικές και φασιστικές κατοχικές δυνάμεις, ώστε να κάμψουν το φρόνημα και την αντίσταση του Ελληνικού λαού και τον αγώνα μας για ανεξαρτησία;

Αλήθεια, ο βουλευτής Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας και οι εκπρόσωποι της ΝΔ, που θα έρθουν για να τιμήσουν την 201η επέτειο της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν αυτή την τραγική και απαράδεκτη ομιλία εντός της Βουλής;

Περιμένουμε με θάρρος και πολιτική ωριμότητα, να πάρουν δημόσια θέση και ως Έλληνες Δημοκράτες Βουλευτές να την αποδοκιμάσουν.  Ειδάλλως, δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας, σε αυτό τον σημαντικό εορτασμό, για ένα ιστορικό γεγονός που ήταν καταλυτικό για την Απελευθέρωσή μας από τον Τουρκικό ζυγό.

Να είναι σίγουροι, η υποκριτική στάση τους θα αντιμετωπιστεί αυστηρά και με τον τρόπο που της αξίζει.

Τελικά, η σιωπή είναι χρυσός; Όχι πάντα.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας