Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

11/4/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Αντιπροσωπεία της ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρευρέθηκε στη συνέντευξη του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, που παραχώρησε στις 8 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών. Εκτός του συντονιστή της ΝΕ Σάκη Τράκα, παρευρέθηκαν οι Λάμπρος Λαμπρόπουλος, Χρήστος Τσαμαντάνης, Αντώνης Ιωάννου, Νίκος Κοντογιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος Δρόσος Παρασκευάς.

Στην ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, του παρουσιάσαμε τα κύρια σημεία του έργου της Νομαρχιακής, τη μεγάλη συμμετοχή των μελών μας στις διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων, που έφτασε στο 85%, αλλά και κάποιους προβληματισμούς μας.

Στην πρότασή μας να επισκεφτεί τη Φωκίδα, η υπόσχεσή του ήταν ότι σύντομα θα τα πούμε διεξοδικά στην Άμφισσα.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης είναι τα ακόλουθα:

«Πρώτιστο μέλημά μας πρέπει να είναι η κοινή ωφέλεια και οφείλει πρωτίστως η ΔΕΗ να σταματήσει τη λογική της αισχροκέρδειας. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πλαφόν στις τιμές της χονδρικής και της λιανικής».

«Δεν θα δεχόμουν να αποχωρήσω από Σύνοδο Κορυφής με χώρες που έχουν διεκδικήσει και έχουν κερδίσει να αποσυνδέσουν την τιμή της ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, και η Ελλάδα να μην πάρει τίποτα».

«Η κυβέρνηση στην κρίση της Ουκρανίας, και σε σχέση με το ρόλο της Τουρκίας, έχει κινηθεί με επιπολαιότητα».

«Δεν ήταν καθόλου αναγκαίο να είναι στις χώρες της πρώτης γραμμής σε αποστολή πολεμικού υλικού».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τη δυνατότητα να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και γέφυρα ταυτόχρονα».

«Αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή ήταν ένα ατόπημα από την πλευρά του Προέδρου Ζελένσκι και ένα φιάσκο για την ελληνική κυβέρνηση και Βουλή».

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι έχει όλη τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη μας, διότι είναι ο εκλεγμένος επικεφαλής μιας χώρας που βάλλεται».

«Έχουμε τη βάναυση εισβολή, τη βάναυση παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από τη Ρωσία».

«Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει δώσει άλλες επτά φορές τη δυνατότητα σε ξένους ηγέτες να μιλήσουν στην Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής, να μιλήσουν και να πουν ό,τι θέλουν ελεύθερα, όχι να φέρουν μαχητές μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων».

«Όχι διά της πλαγίας οδού να δίνουμε το βήμα της ελληνικής Βουλής σε νεοναζί».

Εμείς δεν είμαστε ούτε «φιλορώσοι», ούτε «αντιρώσοι». Ούτε «φιλοαμερικανοί», ούτε «αντιαμερικανοί».

Εμείς είμαστε με την ειρήνη, με τη σταθερότητα και με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας