ΕΑΣ Άμφισσας: Απαράδεκτη – εκδικητική συμπεριφορά σε εργαζόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε συνέχεια των θεμάτων με την Ένωση Άμφισσας

  • την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα,
  • τις πολεοδομικές παραβάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες με πρόστιμα 186.000,00 ευρώ που επιβλήθηκαν,

δημιουργείται ένα τεράστιο ζήτημα σε σχέση με τη συμπεριφορά της εργοδοσίας απέναντι στον Αλέξανδρο Λαζογιώργο.

Οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες και συγκεκριμένα κάθε πρωί αφού προσέλθει στην εργασία του κλειδώνουν τις πόρτες και τον αφήνουν μόνο του στο εργοστάσιο μέχρι το μεσημέρι που τελειώνει το ωράριο οπότε και ξεκλειδώνουν πάλι .

Ενώ έχει κερδίσει όλες τις δικαστικές διαμάχες μέχρι σήμερα όσον αφορά την εργασία του, μεθοδεύουν την μετακίνηση του σε Αγρίνιο ή Ναύπακτο ή όπου αλλού έχει δραστηριότητα η εργοδοσία, με αντικειμενικό σκοπό την παραίτηση του εργαζόμενου λόγω οικονομικής εξαθλίωσης.

Παράλληλα ενώ έχει κάνει αίτηση, για να δουλέψει αν χρειάζεται στο τμήμα εφοδίων της Ένωσης που βρίσκεται στην Άμφισσα, δεν του έχουν απαντήσει. Προσλαμβάνουν υπάλληλους νέους σε θέσεις που προκύπτουν από αποχωρήσεις ενώ θα έπρεπε  αν τηρούσαν τα χρηστά ήθη και την ανθρωπιά να απασχολήσουν τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Παίρνουν σε εργασία συγγενικά πρόσωπα όπως τον γαμπρό του κ. Ξηρού, ωρομίσθιους εργαζόμενους, αλλά όχι τον κύριο Λαζογιώργο που πρέπει να πάει μακριά. Μόνο εμπάθεια και εκδίκηση. Η κοινωνία όμως δομείται πάνω σε νόμους και αρχές.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε τους αγώνες για την διαφάνεια και την αντίστασή του για το κοινό συμφέρον, δηλαδή την λειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού προς το συμφέρον των αγροτών. Πράγμα που όπως φαίνεται έχει ενοχλήσει τη διοίκηση η οποία ως σκοπό της είχε από την αρχή την απαξίωση της Συνεταιριστικής Οργάνωσης των Αγροτών. 

Καλούμε όλες τις υπηρεσίες του κράτους να προστατεύσουν τον συγκεκριμένο εργαζόμενο από τις αυθαιρεσίες αυτών που εργολαβικά ανέλαβαν και απαξίωσαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό. 

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας