Ο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» αναζητείται στο παρελθόν

9/5/2022

Δελτίο Τύπου

Ο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» αναζητείται στο παρελθόν

Κάτι έχει μπερδέψει ο κύριος βουλευτής και γενικότερα εκεί στη ΝΔ και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Εμείς κάναμε αναφορά στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και στις εντάξεις που θα γινόντουσαν έπειτα από την επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών στη Φωκίδα, που έγινε «μετά βαΐων και κλάδων».

Πώς είναι δυνατόν να μιλάνε για αλήθεια αυτοί που έχουν οδηγήσει στην 108η θέση παγκοσμίως την Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου και σε πρωτιές στις ψευδείς ειδήσεις, ώστε να είμαστε το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης; Η μόνη αλήθεια της κυβέρνησης «Λίστας Πέτσα», είναι τα σκάνδαλα, η διαφθορά και το ξεκοκάλισμα του δημόσιου χρήματος με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατά την επίσκεψη του είχε αναφέρει ότι θα ενταχτούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» οι εξής προτάσεις:                                                             

ΑΤ 12: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» με Π/Υ: 1.232.818,83   ΑΤ 06: «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ» ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ: 3.897.500,00            

Υ/Ε 1: «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ Δ.Κ. ΔΕΣΦΙΝΑΣ», ΠΟΣΟ 2.632.500,00                  

Υ/Ε 2: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ», ΠΟΣΟ 1.260.000,00                                                                            

Υ/Ε 3: «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΦΑΚΕΛΟΥ…», ΠΟΣΟ: 5.000,00.                         

Και για τον Δήμο Δωρίδος, η Ύδρευση Ευπαλίου 1.000.000 ευρώ και τα Λύματα Τολοφώνας 4.700.000 ευρώ!

Και εφόσον δεν εντάχτηκε τίποτε -ευχόμαστε μετά τις πιέσεις μας μήπως αλλάξει κάτι- έρχεται για άλλη μια φορά ο κ. βουλευτής χωρίς ντροπή, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αναλύσει την καθ’ υπόδειξή του ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Φωκίδας και παρουσιάζει 4 έργα που είχαν ενταχθεί στο παρελθόν και χωρίς να έχουν καμία συμβολή.

Είναι ξεκάθαρό ότι για τα έργα και την ανάπτυξη που είχαν υποσχεθεί, από μόνοι τους παραδέχονται την αποτυχία τους με τα όσα αναφέρουν και στο δελτίο Τύπου που εκδώσανε.                                                                                                            

Πράγματι, οι Δήμοι Δελφών και Δωρίδος βρίσκονται σήμερα στην 1η θέση στις εντάξεις έργων, με μόνο τέσσερις (4) εγκεκριμένες προτάσεις έκαστος, όταν οι υπόλοιποι δήμοι σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέταξαν λιγότερες και φυσικά με δεκάδες μη ενταγμένες προτάσεις. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται το ρητό  που λέει, ότι στη χώρα των τυφλών βασιλεύει οι μονόφθαλμος.                                  

Πράγματι, στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΕ, του υπουργείου Εσωτερικών, επιλέγοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με λύπη θα διαπιστώσει κανείς, ότι από τους δήμους που έχουν καταθέσει προτάσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ έχουν εγκριθεί  μόνο 45 έργα.                                                                      

Πράγματι, στη σημερινή Ελλάδα της ΝΔ, όπου μετά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τής παραδόθηκαν στα ταμεία 37 δις και μια χώρα εκτός μνημονίων και δεσμεύσεων, παρατηρούμε αυτή την απαράδεκτη υποχρηματοδότηση, την μη υποβολή αλλά και μη έγκριση έργων της Περιφέρειας.                                                                                     

Κύριε βουλευτά, κύριοι της ΝΔ, σας έχουμε επιπλέον κάποιες ερωτήσεις:                             

Θα συνεχίσετε να μας ενημερώνετε για τον «ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ» με ρεπορτάζ από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»;                                                                

Μήπως είναι άνθρακας ο θησαυρός, όπως το υδατοδρόμιο;                                                 

Θα καταλήξει όπως έχουν καταλήξει τα 4,5 χλμ της Π.Στ.Ε; Ή μήπως όπως το τμήμα του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι που σταματάει; Μπορούμε -αν δεν το γνωρίζετε- να σας στείλουμε το σχετικό απόσπασμα -αν δεν είστε συνδρομητής- από τον «Ευρυτανικό Παλμό»!

Και το κυριότερο, αφού κόπτεστε για το καλό της Φωκίδας και των κατοίκων της, τι έχετε να τους απαντήσετε στις κατηγορίες του προέδρου της ΔΕΥΑ Δελφών, ότι ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί τόσες ΔΕΥΑ, εσείς δεν κάνατε τίποτα και ούτε πιέσατε τον υπουργό κατά την εδώ επίσκεψή του για χρηματοδότηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Φωκικός λαός γνωρίζουν πολύ καλά αν η Φωκίδα έχει πλέον αυτό που της αξίζει και δικαιούται. Σύντομα κε βουλευτά, θα κριθείτε και εσείς αλλά και η καταστροφική κυβέρνηση που υπηρετείται, στις επόμενες κάλπες, όποτε και εάν αποφασίσετε να δραπετεύσετε εσείς και ο «happy traveler» πρωθυπουργός.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας