Οδυσσέας Ανδρούτσος: Θα πολεμήσουμε μετά το συνέδριο!!!

11/5/2022

Δελτίο Τύπου

Οδυσσέας Ανδρούτσος: Θα πολεμήσουμε μετά το συνέδριο!!!

Στις 8 Μαΐου 1821, σε ένα μικρό πλινθόκτιστο κτίσμα της ορεινής Φωκίδας, στο θρυλικό Χάνι της Γραβιάς, οι Έλληνες επαναστάτες, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, έγραψαν σελίδες ηρωισμού και δόξας, επιτυγχάνοντας την πρώτη ουσιαστική νίκη τους επί των τουρκικών δυνάμεων.

Φέτος, το τοπικό κονκλάβιο της ΝΔ, Βουλευτής – Αντιπεριφερειάρχης – Δήμαρχος, έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Ο εορτασμός δεν πραγματοποιήθηκε κατά το επετειακό τριήμερο και μεταφέρθηκε χωρίς καμιά δικαιολόγηση για το ερχόμενο.

Ο σεβασμός στους αγωνιστές και στην ιστορία της πατρίδας μας εξαντλείται από τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ στο αν έχουν υποχρεώσεις σε συνέδρια και άλλες εσωκομματικές διαδικασίες και αδιαφορούν για τον προγραμματισμό άλλων θεσμικών και μη παραγόντων αλλά και των πολιτών.

Η επέτειος αυτή είναι ιεραρχικά η σημαντικότερη στον Δήμο Δελφών, αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού είναι χαρακτηρισμένη ως «εθνική επέτειος».

Οι ιδιοκτήτες του κράτους και τελετάρχες θεωρούν τους εαυτούς τους μοναδικούς εορτάζοντες, οπότε οι υπήκοοι οφείλουν να υπακούσουν με σεβασμό στις εντολές τους. Οι δήθεν πατριώτες μακεδονομάχοι απέδειξαν για άλλη μια φορά την πατριδοκαπηλία τους και την ασέβειά τους.

Στις 8 Μαΐου 1821, το ανδραγάθημα των Ελλήνων αγωνιστών στο περίφημο Χάνι της Γραβιάς αναπτέρωσε το φρόνημα των επαναστατημένων Ρουμελιωτών και τσάκισε το ηθικό του εχθρού.

Σήμερα, θεσμικοί παράγοντες που τους χαρακτηρίζει το τρίπτυχο «κουστούμι – γραβάτα – επικοινωνία», με μια μονοκονδυλιά αλλοιώνουν την Ιστορία.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.