Πανελλαδικές εξετάσεις

2/6/2022

Δελτίο Τύπου

Πανελλαδικές εξετάσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας εύχεται καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις. Η ολοκλήρωση μιας περιόδου κόπου και προσπάθειας ετών, των ίδιων και των οικογενειών τους, ας έρθει με την εισαγωγή τους στις σχολές που τους ενδιαφέρουν.

Η μείωση, όμως, του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ κατά 9.021 από πέρυσι, η ελάχιστη βάση εισαγωγής και οι νέοι συντελεστές βαρύτητας, επιβεβαιώνουν πως κάποιοι εργάζονται μεθοδικά για τη συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βάζοντας σημαντικά εμπόδια εισαγωγής σε αυτή.

Οι νέοι είναι για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους από μία εξέταση, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Οι πανελλαδικές εξετάσεις σίγουρα είναι μια σημαντική δοκιμασία, παραμένουν όμως δοκιμασία μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Τα όνειρα και οι ευκαιρίες δεν σταματούν εδώ και κανείς δεν μπορεί να στερήσει τα ταλέντα και τα όνειρά τους.

Όσα εμπόδια και αν βάζουν κάποιοι στον δρόμο τους, οι νέοι μας θα συνεχίσουν με πίστη, υπομονή και επιμονή στον στόχο τους, για ένα καλύτερο μέλλον. Υγεία, αισιοδοξία, δύναμη και καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνουν στη ζωή τους.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.