Η σκευωρία εντέλει είναι σκάνδαλο

6/6/2022

Δελτίο Τύπου

Η σκευωρία εντέλει είναι σκάνδαλο

Παρά τις προσπάθειες γνωστών κύκλων, με αδιευκρίνιστα αλλά και διευκρινισμένα ποσά, παρά την προσπάθεια του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής κ. Ιωάννη Μπούγα, βουλευτή Φωκίδας, να την θεωρήσουν «τελειωμένη», η υπόθεση Novartis επανήλθε στο πολιτικό και δικαστικό προσκήνιο.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αυτά που θα χτυπήσουν τα διεφθαρμένα κεφάλια της διαπλοκής και του σκανδάλου.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, να στοιχειοθετήσει τον χαρακτηρισμό της σκευωρίας, φαίνεται καταδικασμένη.

Το πρακτικό συμβιβασμού που υπέγραψε η εταιρεία με το Αμερικανικό Δημόσιο και με βάση το οποίο η Novartis το αποζημιώνει με περίπου 340 εκατ. δολάρια «για δωροληψίες κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα» δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Τώρα, με την ανάδειξη της νόθευσης του μεταφρασμένου εγγράφου του FBI, το οποίο αποτελεί τμήμα της δικογραφίας το οποίο μεταφράστηκε στα ελληνικά και εξαφανίστηκαν το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου και η αναφορά σε χρηματισμό του με 20.000,00 ευρώ, καθώς και τα ονόματα των Κωνσταντίνου Φρουζή, Νίκου Μανιαδάκη, αλλά και του σημερινού περιφερειάρχη Αττικής Γεωργίου Πατούλη, αποκαλύπτονται η διαπλοκή και το σκάνδαλο.

Ο βουλευτής Φωκίδας της ΝΔ που με καμάρι πρωτοστατούσε σε αυτή την χυδαία παράσταση, δεν έχει πάρει καμιά θέση για τις έως τώρα αποκαλύψεις, αλλά και η Κυβέρνηση της ΝΔ ούτε καν διέταξε κάποια διοικητική έρευνα για την αποκάλυψη των υπαιτίων της παραποίησης δικαστικών εγγράφων!

Την ίδια περίεργη απάθεια απέναντι στις πρωτοφανείς αποκαλύψεις δείχνει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πρωτεύον μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να προστατευτεί αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον και η αποκατάσταση του κράτους δικαίου. Αναλαμβάνει την ευθύνη να μην συμβιβαστεί με τέτοιες πρακτικές, να αγωνιστεί για να λάμψει η αλήθεια ώστε να τιμωρηθούν οι δράστες και οι συνένοχοι.

Σύντομα, με την εντολή νίκης που θα μας δώσει ο Ελληνικός λαός στην κάλπη, θα στείλουμε όλους τους πρωταγωνιστές της διαπλοκής και των σκανδάλων εκεί που τους αξίζει.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.