Παροιμία το Κριτήριο της εντοπιότητας – Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι!

10/6/2022

Δελτίο Τύπου

Παροιμία το Κριτήριο της εντοπιότητας. Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι!

Το ότι είμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, το γνωρίζουμε!         

Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο τοπικός βουλευτής βρίσκονται σε πανικό για να καλύψουν την τριετή ανυπαρξία τους και αυτό το γνωρίζουμε.  Όπως αναμφισβήτητο γεγονός είναι, οι εικόνες από μέρη που επισκέπτονται τα στελέχη της κυβέρνησης και οι «εκδηλώσεις λατρείας» με τις οποίες τους υποδέχονται!

Μετά την αναφορά, με δελτίο τύπου που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας, «Δ.Τ. 10/1/2022 – Η Φωκίδα αποχαιρετά και την εντοπιότητα στις προσλήψεις», ο βουλευτής Φωκίδας της ΝΔ, κατέθεσε τροπολογία για να επαναφέρει το κριτήριο της εντοπιότητας που χάθηκε από αμέλειά του.  

Οι Δήμοι Δελφών και Δωρίδας υπάγονταν στην ευρύτερη έννοια των ορεινών δήμων και είχαν ενταχθεί σε καθεστώς μοριοδότησης, έπειτα από ενέργειες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ηλία Κωστοπαναγιώτου, από το 2018. 

Λόγω αμέλειας, ολιγωρίας και αδιαφορίας του κ. Μπούγα, η διάταξη δεν εφαρμόστηκε στους δυο τελευταίους διαγωνισμούς.  Λίγο καιρό αργότερα είδαμε τα καταστροφικά για την περιοχή μας αποτελέσματα με τις προσλήψεις στο Μουσείο Δελφών και εν αναμονή των προσλήψεων με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 13Κ/2021 για τους δυο Δήμους και στην Π.Ε. Φωκίδας.                                                                

Πέντε μήνες σιγής και αδιαφορίας κε. βουλευτά, για να καλύψετε ότι επί θητείας σας και κυβέρνησης ΝΔ, καταργήθηκε η κεκτημένη από το 2018 εντοπιότητα στη Φωκίδα και παρότι σας κρούσαμε εγκαίρως τον κώδωνα κινδύνου δεν πράξατε τίποτα. Γιατί;         

Γιατί θέλατε να πείσετε σήμερα τον Φωκικό λαό, ενόψει εκλογών, ότι           «κατόπιν ενεργειών σας» είναι γεγονός η εντοπιότητα στη Φωκίδα! 

Για πόσο καιρό θα εμπαίζετε τον λαό της Φωκίδας και θα διαστρεβλώνετε την αλήθεια ώστε να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας; 

Τη μεγάλη κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας, δεν μπορείτε κύριοι της κυβέρνησης, κ. βουλευτά, να την αποφύγετε με την επαναφορά του κριτηρίου της εντοπιότητας που οι ίδιοι καταργήσατε, σαν αντιστάθμισμα του τίποτα  που έχετε προσφέρει στα τρία χρόνια διακυβέρνησης.    

Ευτυχώς για όλους μας, σύντομα ο λαός της Φωκίδας θα σας απαλλάξει από το βαρύ και σημαντικό έργο που δεν μπορείτε να σηκώσετε. 

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.